Om oss

Temavandringar erbjuder spännande och intressanta guidade vandringar i trakterna kring Kalmar och Kristianopel.

Följ med på ett spännande äventyr. Vi erbjuder guidade turer i vackra sydöstra Sverige.

Vi vill förmedla upplevelser både för både kropp och själ. Vi blandar natur, kultur och hälsa i oförglömliga upplevelser som du kommer att minnas länge. Våra upplevelser ska både vara roliga, intressanta och lärorika samtidigt som de ska ge dig en känsla av harmoni för alla sinnen.

Våra tre ledord är friluftslivgastronomi och kulturhistoria.

Vi vill uppnå hälsa för både kropp och själ! Våra spännande historiska stadsvandringar kan alltid kombineras med en specialkomponerad meny. Maten är central i verksamheten och vare sig du vill vandra i den lilla byn eller i staden kommer du få uppleva goda och lokala matupplevelser!

Kultur och historia är något som alltid följer med oss! Under turerna får du möjlighet att på ett spännande och lättillgängligt sätt lära dig mer om vår kultur och historia.

Övrig verksamhet

Konsult – paketering

Jag arbetar gärna med konsultuppdrag – tveka inte att kontakta mig om du behöver hjälp med att utveckla din verksamhet inom besöksnäringen.Det är upplevelsen som är besöksanledningen, inte boendet. Jag hjälper dig med att skapa en upplevelse runt ditt boende eller ditt besöksmål. Jag kan hjälpa dig med allt från idé, research, manus till färdig produkt. Jag är bra på paketering och hjälper er gärna att utveckla er verksamhet med min kunskap.

Projektledning och föreläsningar

Jag har lång erfarenhet av projektledning inom områden som kultur och besöksnäring. 

Önskar ni en föreläsare så kommer jag gärna och berättar om min erfarenhet inom besöksnäring och turism.

Jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen och mina intressen är kultur, konst, trädgård, mat och friluftsliv. Jag tycker också om att resa och fotografera.

Vad som fascinerar mig mest i mitt nuvarande arbete är utveckling av verksamheten, marknadsföring och kontakten med alla trevliga människor. Sydöstra Sverige är en fantastisk region med en storslagen natur, stora kulturella värden och en spännande historia.

Välkommen att kontakta mig!

Hälsningar Karin Westbergh

Om företaget

Jag utvecklar och säljer regionala paketerade kulturupplevelser och riktar mig främst till kultur- och matintresserade människor. Målgrupp är både företag och privatpersoner.

Tidigare har jag bland annat arrangerat prisbelönta guidade matvandringar på Öland. Hösten 2016 blev jag nominerad av Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi för framstående insatser inom småländsk och öländsk gastronomi i kategorin destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse. 2017 kom min första bok – Öländska skrönor och bönor. I Kalmar har jag utvecklat stadsvandringar på olika teman under rubriken Vandra i Vasakungarnas fotspår. Jag har erfarenhet från bussguidning på Öland och i Glasriket/Kalmar.  För flera år sedan utbildade jag mig till öländsk natur- och kulturguide. Jag är utbildad guide i Glasriket och har guidat i Kalmar och i Kristianopel.