Företag & grupper

Dags för en kickoff, konferens eller en trevlig aktivitet med goda vänner? Vi arrangerar kulturella och intressanta guidade vandringar i trakterna kring Kalmar och Kristianopel!

Ta med dina kollegor eller vänner på en spännande och lättsam vandring. Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som tar er med till unika miljöer och berättar om traktens historia. 

Vi vill förmedla upplevelser både för kropp och själ. Vi blandar natur, kultur och hälsa i oförglömliga upplevelser som du kommer att minnas länge. Våra upplevelser ska både vara roliga, intressanta och lärorika samtidigt som de ska ge dig en känsla av harmoni för alla sinnen.

Egen dag och egen guide kan du boka när det passar er. Vill du kombinera vandringen med mat eller bussguidning? Vi samarbetar med lokala mathantverkare och restauranger och lämnar gärna förslag. Genom vårt stora kontaktnät och mångårig erfarenhet av både natur, kultur och mat   kan vi erbjuda hög kvalitet på våra arrangemang.

Ta kontakt direkt

Har du frågor i egenskap av grupp eller företag? Ta kontakt direkt härunder:

Leave this field blank

Kalmar

Mörkervandring – Farliga rackare och elaka spöken

En skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner.

Tidsåtgång 1 timme.

Kan kombineras med en specialkomponerad meny. Vi samarbetar med restaurang Källaren Kronan.

Lär känna Kalmars mathistoria – med smak av Biff à la Lindström, en klassisk Kalmarrätt

Ta med dina vänner och kollegor på en spännande vandring i centrala Kalmar och få en kulinarisk inblick i Kalmars mathistoria. Lyssna till berättelser om mat och dryck, varför kinesmat är så populär i Småland och när den första pizzerian kom till stan. 

Vandringen sker på Kvarnholmen i centrala Kalmar. Få städer har så många sevärda platser som Kalmar och längs vägen passerar vi flera av dessa

Tidsåtgång 1 timme. Det är en enkel vandring som sker i lugnt tempo.

Kristianopel

Bland ålfiskare, strandridare och alldeles vanligt folk

Följ med på en osannolik vandring genom idylliska Kristianopel! Ålfiskare, strandridare och alldeles vanligt folk väntar på dig. Du får en unik guidad tur.

En kunnig och engagerad guide lyfter fram spännande berättelser ur Kristianopels makalösa historia med ålfiskare, det mytomspunna Sargassohavet och strandridare som var forna tiders gränsvakter. Slå dig ner en stund på ljugarbänken där gamla sjömän och fiskare suttit många ljumma sommarkvällar, berättat historier och ljugit för varandra medan snusdosor och dricka vandrat runt.

Lyssna på berättelser om strandridare, badhusbolaget, det rara körsbärsvinet och om skolfröken som 1893 fick välja mellan celibat eller avsked.

Kristianopel bär på flera hundra år gamla historier. Några innehåller bara korn av sanning och i andra fall överträffar verkligheten dikten. Kan kombineras med lokal mat.

Tidsåtgång 1 timme.

Öland

Naturupplevelser och konstnärsöden Södra Öland  

Följ med på en guidad tur i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap. Vi besöker Vickleby alvar med ett säreget och mäktigt landskap och pittoreska Vixkleby, konstnärsbyn med Carl Malmstens Capellagården och Ölands vackraste bygata.

Tidsåtgång 2 timmar. En enkel vandring i långsamt tempo.

Stora alvaret och alvarsjön Möckelmossen – en unik plats

Följ med på en guidad tur i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap. Vi besöker Stora alvaret, ett säreget och mäktigt landskap med kalkstenshällar, en unik flora och alvarsjön Möckelmossen, känd för sitt rika fågel- och insektsliv.

Tidsåtgång 2 timmar. En enkel vandring i långsamt tempo.

Konstnärer och naturfenomen i världsarvet Södra Öland – Guidad busstur

Följ med på en guidad tur i världsarvet södra Ölands Odlingslandskap. Längs vägen besöker vi vackra Vickleby alvar med ett säreget landskap, alvarsjön Möckelmossen mitt på Stora alvaret och pittoreska Vickleby, konstnärsbyn med Carl Malmstens Capellagården och Ölands vackraste bygata. Njut av det vackra landskapet och lyssna till spännande berättelser och skrönor medan du åker bekvämt och miljövänligt med buss. Ölandsfika serveras på Stora Alvaret.

Tidsåtgång 4 timmar. Ölandsfika ingår. Tillval: matig smörgås.

Fåglar, sjörövare och sälar i världsarvet Södra Öland – Guidad busstur

Följ med på en guidad tur genom världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap till Ottenby naturreservat och Ölands södra udde. Här möts du av en storslagen natur, fågelstation, sälkoloni och Sveriges högsta fyr Långe Jan. Längs vägen besöker vi Stora alvaret som kallas Sveriges Provence, Gettlinge gravfält och Mörbylånga. Njut av det vackra landskapet och lyssna till spännande berättelser och skrönor om Öland förr och nu medan du åker bekvämt i en miljövänlig buss. Ölandsfika serveras på Stora alvaret och en läcker måltid lagad av öländska delikatesser serveras i Mörbylånga eller Ottenby.

Tidsåtgång 6 timmar. Turen utgår från turistbyrån i Färjestaden eller enligt överenskommelse.

Gör nästa kickoff eller konferens till en ovanlig, men garanterat uppskattad upplevelse för dig och dina kollegor. Välj ett av våra äventyr eller kombinera och önska själv. Aktiviteten blir det givna samtalsämnet på jobbet en lång tid framöver.

Välkommen med din bokningsförfrågan!